INFORMACIJA APIE AUTORIUS - Vilnensia, Acta Paedagogica (Acta Paedagogica Vilnensia, 2015)
ZITA ABRAMAVIČIŪTĖ – muzikos magistrė, Lietuvos edukologijos universiteto Socialinės edukacijos fakulteto socialinių mokslų (edukologijos) doktorantė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Mokslo centro jaunesnioji mokslo darbuotoja. Mokslinių interesų sritys: muzikos terapija / muzikos terapija neuroreabilitacijoje, neįgaliųjų socialinė integracija. Adresas: Studentų g. 39, LT-08106 Vilnius. El. paštas: zita.abramaviciute@gmail.com VILMANTĖ ALEKSIENĖ – socialinių mokslų (edukologijos) daktarė, Lietuvos edukologijos universiteto Socialinės edukacijos fakulteto Socialinio darbo ir sociologijos katedros docentė. Mokslinių interesų sritys: muzikos terapija, menų terapija, socialinis darbas / socialinė pedagogika, supervizija. Adresas: Studentų g. 39, LT-08106 Vilnius. El. paštas: vilmante_aleksiene@yahoo.com VANDA ARAMAVIČIŪTĖ – socialinių mokslų (edukologijos) habilituota daktarė, Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Edukologijos katedros profesorė. Mokslinių interesų sritys: bendroji edukologija, ugdymas ir asmenybės dvasinis brendimas, ugdymo tyrimų metodologija. Adresas: Universiteto g. 9/1, LT-01513 Vilnius. El. paštas: aramaviciute@ gmail.com MARUTA AVOTINA – matematikos magistrė, A. Liepas matematikos mokyklos darbuotoja, Latvijos universiteto Fizikos ir matematikos fakulteto lektorė. Mokslinių interesų sritis: šiuolaikinė elementarioji matematika ir matematikos didaktika. Adresas: Zellu g. 29, LV-1002 Riga, Latvija. El. paštas: marutaavotina@inbox.lv CRISTIANA BARBIERATO – Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Edukologijos katedros doktorantė. Mokslinių interesų sritys: ugdymo filosofija, pedagoginis autoritetas, pedagoginiai santykiai. Adresas: Universiteto g. 1/9, LT-01513 Vilnius. El. paštas: cristiana.barbierato@fsf.vu.lt VALENTINA DAGIENĖ – fizinių mokslų (matematikos) daktarė, atlikta socialinių mokslų (edukologijos) habilitacija, Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos instituto profesorė. Mokslinių interesų sritys: informatikos mokymo tyrimas, informatikos didaktika, išmaniosios ugdymo technologijos, programavimo mokymas (is), žaidybinimas. Adresas: Akademijos g. 4, LT-08663 Vilnius. El. paštas: valentina.dagiene@mii.vu.lt ELGA DRELINGA – pedagogikos magistrė, Daugpilio universiteto Švietimo ir vadybos fakulteto lektorė. Mokslinių interesų sritys: matematinių sąvokų ikimokykliniame amžiuje formavimas, matematikos mokymas pradinėje mokykloje. Adresas: Vienības g. 13, LV-5401 Daugpilis, Latvija. El paštas: elga.drelinga@du.lv DANGUOLĖ GERVYTĖ – Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Edukologijos katedros doktorantė. Mokslinių interesų sritys: mokyklinis ugdymas, katalikiškas ugdymas, asumcionistinė ugdymo paradigma, vertybinis ugdymas. Adresas: Universiteto g. 9/1, LT-01513 Vilnius. El. paštas: danguole.gervyte@gmail.com VILMA GESEVIČIENĖ – socialinių mokslų (edukologijos) daktarė, Lietuvos edukologijos universiteto Gamtos, matematikos ir technologijų fakulteto Matematikos katedros lektorė. Mokslinių interesų sritis: matematikos didaktika. Adresas: Studentų g. 39, LT-08106 Vilnius. El. paštas: vilma.geseviciene@leu.lt VAIRA KARKLINA – socialinių mokslų (pedagogikos) daktarė, Liepojos universiteto Tiksliųjų mokslų ir inžinerijos fakulteto lektorė. Mokslinių interesų sritis: matematikos ugdymas. Adresas: Valdemara g. 4, LV-3400 Liepoja, Latvija. El. paštas: vaira.karklina@liepu.lv ELFRĪDA KRASTIŅA – socialinių mokslų (pedagogikos) daktarė, Daugpilio universiteto Švietimo ir vadybos fakulteto profesorė. Mokslinių interesų sritys: matematikos metodologija ir mokymosi individualizavimas, vadovėlių ir metodinės medžiagos pradinei mokyklai rašymas. Adresas: Vienības g. 13, LV-5401 Daugpilis, Latvija. El. paštas: elfridak@inbox.lv. MADIS LEPIK – Talino universiteto Matematikos katedros docentas. Mokslinių interesų sritys: matematikos mokytojų įsitikinimai ir profesinė raida, vadovėlių analizė. Adresas: Narvos kelias 25, 10120 Talinas, Estija. El. paštas: mlepik@tlu.ee EDMUNDAS MAZĖTIS – matematikos mokslų daktaras, Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto Matematikos ir informatikos metodikos katedros docentas. Mokslinių interesų sritis: matematikos didaktika. Adresas: Naugarduko g. 24, LT-03225 Vilnius. El. paštas: edmundas.mazetis@mif.vu.lt EIMANTAS PĖLIKIS – Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos instituto specialistas. Mokslinių interesų sritys: pradedančiųjų programavimo mokymas (is), švietimo duomenų analizė, žaidybinimas. Adresas: Akademijos g. 4, LT-08663 Vilnius. El. paštas: eimantas.pelikis@gmail.com BIRUTĖ POCIŪTĖ – socialinių mokslų daktarė, Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Bendrosios psichologijos katedros docentė. Mokslinių interesų sritys: kognityvinė psichologija, karjeros raida ir konsultavimas, edukacinė psichologija. Adresas: Universiteto g. 9/1, LT-01513 Vilnius. El. paštas: birute.pociute@fsf.vu.lt RAMINTA SENIŪNAITĖ – Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Bendrosios psichologijos katedros magistrantė. Mokslinių interesų sritys: kognityvinė psichologija, šeimos psichologija. Adresas: Universiteto g. 9/1, LT-01513 Vilnius. El. paštas: raminta.seniunaite@gmail.com ANITA SONDORE – matematikos mokslų daktarė, Daugpilio universiteto Gamtos mokslų ir matematikos fakulteto docentė. Mokslinių interesų sritis: tikimybių teorijos vidurinėje mokykloje ir universitete mokymas. Addresas: Vienības g. 13, LV-5401 Daugpilis, Latvija. El. paštas: anita.sondore@du.lv. GABRIELĖ STUPURIENĖ – Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos instituto informatikos inžinerijos (technologijos mokslai) doktorantė. Mokslinių interesų sritys: informatikos mokymo tyrimas, informatikos konceptai, konstrukcionizmas. Adresas: Akademijos g. 4, LT-08663 Vilnius. El. paštas: gabriele.stupuriene@mii.vu.lt AGNESE ŠUSTE – matematikos magistrė, A. Liepas matematikos mokyklos darbuotoja, Latvijos universiteto Fizikos ir matematikos fakulteto lektorė. Mokslinių interesų sritys: šiuolaikinė elementarioji matematika ir matematikos didaktika. Adresas: Zellu g. 29, LV-1002 Riga, Latvija. El. paštas: agnese.suste@gmail.com