Pratarmė - Jovaiša, Leonas (Acta Paedagogica Vilnensia, 1999)
Šeštąjį tęstinio leidinio tomą sudaro moksliniai straipsniai ir VU Edukologijos katedros archyvo medžiaga. Straipsniai atspindi šios dienos ugdymo mokslo problemas, o archyvinė medžiaga - svarbiausius katedros istorijos momentus iki to meto, kai prasidėjo pedagogikos dėstymo pertvarka.