Vyresniųjų paauglių požiūrio į dorines vertybes dinamika - Martišauskienė, Elvyda (Acta Paedagogica Vilnensia, 2001)
Straipsnyje atskleidžiama vyresniųjų paauglių santykių su dorinėmis vertybėmis pokyčiai per 15 metų. Gretinamas tos pačios mokyklos moksleivių požiūris į jautrumą, pareigingumą, atsakingumą bei teisingumą ir savo elgesio vertinimai pagal minėtas dorines vertybes.