Nuolatinis mokymasis vardan lygybės ir socialinio teisingumo kaip aukštojo mokslo misija - Beresnevičienė, Danguolė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2001)
Straipsnyje keliama nuolatinio mokymosi, kaip aukštojo mokslo misijos, aktualumo problema. Kartu atskleidžiami naujų informacinių technologijų vartojimo nuolat mokantis pranašumai ir trūkumai. Apibūdinamas kintamas dėstytojo ir besimokančiojo vaidmuo, pateikiama nuolatinio mokymosi universitete struktūra.