Keli edukologijos studijų Lietuvoje ir Skandinavijos šalyse lyginamieji aspektai - Tinfavičienė, Ingrida (Acta Paedagogica Vilnensia, 2001)
Straipsnyje glaustai apžvelgiamos edukologinių studijų programos, siūlomos VU, KTU, KU (Lietuvoje), Kopenhagos universitete (Danija) bei Geteborgo universitete (Švedija)), pagrindinį dėmesį skiriant siūlomų specializacijų lyginimui, kokios disciplinos siūlomos, kiek joms skiriama valandų, kokie įgūdžiai ugdomi.