Tarptautiniai lyginamieji tyrimai Latvijoje: rezultatai ir kryptys - Geske, Andrejs; Grinfelds, Andris; Kangro, Andris (Acta Paedagogica Vilnensia, 2003)
Šiame straipsnyje pateikiama lyginamųjų edukologijos tyrimų, Latvijoje atliktų per pastaruosius dešimt metų, apžvalga. Aptariami pasaulyje plačiai žinomq IEA, TIMSS ir SITES, OECD PISA ir kitų tyrimų rezultatai, gauti Latvijoje ir kitose šalyse. Tai leidžia susidaryti vaizdą tiek apie Latvijos, tiek apie kai kurių kitų šalių edukologijos laimėjimus.