Valstybės, visuomenės ir asmens pastangų įveikti narkomaniją vienijimas - Nazelskis, Eugenijus (Acta Paedagogica Vilnensia, 2004)
Straipsnyje analizuojamas valstybės, visuomenės ir asmens sutelktų pastangų reikalingumas, siekiant įveikti narkomanijos keliamas grėsmes. Išryškinama jos įveikimo strategija valstybinių uždavinių kontekstu, šeimos, mokyklos ir visuomenės integruotas vaidmuo eliminuojant narkomanijos keliamą grėsmę. Pateikiami narkomanijos įveikimo principai, metodai ir priemonės. Aptariami tyrimo rezultatai, gauti vasaros stovyklose, skirtose jaunimui, nukentėjusiam nuo narkotikų. Tuo siekiama prisidėti prie valstybės politikos, skirtos įveikti narkomaniją, ypač jaunimo tarpe, formavimo.