Savigalbos grupių veiklos aspektai: Italijos patirtis - Gvaldaitė, Lijana (Acta Paedagogica Vilnensia, 2004)
Straipsnyje aptariama savigalbos grupių svarba, nagrinėjama savigalbos reiškinio ištakos ir plėtra tarptautiniu kontekstu, pateikiami šių grupių tipai. Aptariamas atliktas kokybinio pobūdžio pusiau struktūrinis interviu su Lombardijos (Italija) savigalbos grupių ekspertais ir dalyviais. Tyrimo rezultatai išryškino savigalbos grupių poveikį dalyvių asmeniniam ir bendruomeniniam gyvenimui.