Pratarmė - Aramavičiūtė, Vanda (Acta Paedagogica Vilnensia, 2005)
Leidinio 14-tas tomas susideda iš trijų skyrių. Pirmame skyriuje iškeliama ugdymo ir vertybių problema. Antrame skyriuje atskleidžiami ugdymo tyrimų – teorinių ir empirinių – raidos aspektai. Trečiame skyriuje nagrinėjama aukštojo mokslo kaita ir problemos.