Pratarmė - Aramavičiūtė, Vanda (Acta Paedagogica Vilnensia, 2005)
Penkioliktasis „Acta Paedagogica Vilnensia" leidinio tomas skiriasi nuo ankstesniųjų visų pirma tuo, kad jo pagrindą sudaro Profesoriaus Leono Jovaišos – ilgamečio žurnalo atsakingojo redaktoriaus – ir jo buvusių doktorantų moksliniai straipsniai.