Konfliktų universitete sprendimas taikant mediaciją: pamokos Lietuvai - Čiuladienė, Gražina; Lasinskas, Dainius (Acta Paedagogica Vilnensia, 2018)
[straipsnis lietuvių kalba; santrauka ir reikšminiai žodžiai anglų kalba]Mediacija universitete yra svarbi ir aktuali tema, nes su konfliktais susiduria visos aukštosios mokyklos bendruomenės grupės. Tinkamai nesprendžiami konfliktai universitete gali pridaryti daug žalos – eikvojami finansiniai ištekliai ir konflikto šalių laikas, žala padaroma universiteto reputacijai, bendruomenės narių moralei. Straipsnio tikslas – išnagrinėti mediacijos taikymo universitete teorines ir praktines prielaidas. Straipsnyje apibūdinama mediacijos paskirtis universitete; apžvelgiama mediacijos vykdymo 15-oje Didžiosios Britanijos universitetų patirtis; nagrinėjamos teisinės prielaidos taikyti mediaciją Lietuvos aukštosiose mokyklose.
Keywords: konfliktas, mediacija universitete, mediacijos tarnyba