Post-tyrimas ugdymo moksluose: ontologinės ir epistemologinės įžvalgos - Garbauskaitė-Jakimovska, Justina (Acta Paedagogica Vilnensia, 2019)
[straipsnis ir santrauka lietuvių kalba; santrauka anglų kalba]Šiuo straipsniu siekiama plėsti mokslinį diskursą post tyrimų metodologijos tema. Straipsnyje apžvelgiamos pagrindinės postmodernizmo, poststruktūralizmo ir posthumanizmo idėjos ir jų perkėlimas į mokslinius tyrimus ugdymo srityje, kintantis požiūris į duomenis, filosofijos svarbą, tyrimų atlikimo procedūras ir duomenų pristatymą. Pagrindinės idėjos iliustruojamos užsienio mokslininkų atliktų tyrimų pavyzdžiais.
Keywords: post- kokybinis tyrimas; poststruktūralizmas; posthumanizmas; tyrimų metodologija