Darbo motyvacija ir savarankiškumas karjeroje kaip moterų subjektyvios sėkmės STEM karjeroje prediktoriai - Schmitt, Miriam; Lauer, Sabine; Wilkesmann, Uwe (Acta Paedagogica Vilnensia, 2021)
Mokslo, technologijų, inžinerijos ir matematikos (STEM) profesijose moterų yra mažuma, todėl moterims čia sunku siekti sėkmingos karjeros. Moterų nepasitenkinimas savo profesija kyla dėl su socialine lytimi susijusių problemų ir prisideda prie to, kad moterys nutraukia STEM veiklas. Todėl norinčioms išlikti ir tobulėti STEM profesijose moterims svarbi subjektyvi karjeros sėkmė (SKS). Šiame tyrime analizuojama įvairių darbo motyvacijos tipų ir savarankiškumo karjeroje įtaka moterų subjektyviai karjeros sėkmei. 318 STEM profesijose Vokietijoje dirbančių moterų užpildė kiekybinį klausimyną internete. Naudodami įprastą mažiausiųjų kvadratų regresiją subjektyvią karjeros sėkmę (matuojamą pasitenkinimu karjera) prognozuojantiems kintamiesiems nustatėme, kad teigiamai moterų SKS prognozuoja vidinė darbo motyvacija. Didelis savarankiškumas karjeroje su SKS susijęs teigiamai, o mažas savarankiškumas karjeroje – neigiamai. Tyrimo rezultatai netikėtai atskleidė ir teigiamą pajamų įtaką moterų SKS. Rezultatai rodo, kad vidinė darbo motyvacija ir didelis savarankiškumas yra tie skatinantys SKS veiksniai, kurie taip pat galėtų prisidėti prie moterų išlaikymo STEM profesijose.
Keywords: subjektyvi karjeros sėkmė; darbo motyvacija; savarankiškumas karjeroje; moterys; socialinė lytis; STEM