Meksikos akademinės bendruomenės mokymo, mokslinių tyrimų ir išorinių institucijų dalyvavimo kryptys - Haydeé Estévez-Nenniger, Etty; González-Bello, Edgar Oswaldo; Valdés-Cuervo, Angel Alberto; García-Meza, Isabel María (Acta Paedagogica Vilnensia, 2021)
Straipsnyje pateikiami kai kurie Meksikoje atliekamos tarptautinės apklausos „Akademinė profesija žinių visuomenėje“ (angl. Academic Profession in the Knowledge based Society) rezultatai. 3 757 visu krūviu dirbančių mokslininkų ir dėstytojų iš 116 aukštųjų mokyklų imties analizuojamos mokymo, mokslinių tyrimų ir išorinių institucijų dalyvavimo kryptys bei diferencijuojamasis kai kurių kintamųjų poveikis. Lyginant su 1992 ir 2007 metų tarptautinių apklausų rezultatais nustatyta, kad Meksikos akademinės bendruomenės veikloje esama pokyčių ir tęstinumo. Be to, institucijos tipo kintamuoju, kuris lemia generalizuotą diferencijuojamąjį poveikį veiklos kryptims.
Keywords: akademinė profesija; dėstymas; moksliniai tyrimai; išorinių institucijų dalyvavimas; aukštasis mokslas; Meksika