LIETUVIŲ TAUTINIO TAPATUMO FORMAVIMAS(IS) AIRIJOJE: ŠVIETIMO POLITIKŲ, PRAKTIKŲ IR MOKINIŲ DISKURSAS - Strolytė, Agnė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2013)
Edukologijos magistrė Vilniaus universiteto Edukologijos katedra Universiteto g. 9/1, LT-01513 Vilnius El. paštas: agnestrolyte@gmail.comStraipsnyje aptariamas lietuvių mokinių tautinio tapatumo formavimas(is) Airijos vidurinių mokyklų kontekste. Remiantis empirinio tyrimo rezultatais, analizuojama Airijos švietimo dokumentuose reglamentuoto tarpkultūrio ugdymo modelio teorinė ir praktinė dermė, atskleistos lietuvių mokinių, besimokančių Airijos vidurinėse mokyklose, galimybės formuoti(s) tautinį tapatumą ir jaunuolių požiūris į savo tautiškumą.
Keywords: tautinis tapatumas; emigracija; Airijos švietimo politika; tarpkultūris ugdymas