Lietuvos mokyklos ateities scenarijai: „kas iš to?“ - Duoblienė, Lilija; Kontrimienė, Simona; Vaitekaitis, Jogaila; Garbauskaitė-Jakimovska, Justina; Kairė, Sandra (Acta Paedagogica Vilnensia, 2023)
Straipsnyje pristatomi mokslo projekto rezultatai, kuriais remiantis sukurti keturi futuristiniai Lietuvos mokyklos scenarijai ir bandoma atsakyti į klausimą, kas iš to? Straipsnio idėja brandinta kartu su vykstančiais projekto įžvalgų pristatymais viešojoje akademinėje erdvėje, kurioje dažniausiai skambėjo klausimas – kas iš to? Kokia praktinė nauda? Todėl straipsnyje, pateikus scenarijų kūrimo metodologiją ir aprašius pačius scenarijus, pereinama prie svarstymų, kokia nauda iš tokių ar panašaus tipo scenarijų, kodėl jie kuriami ir kokia gali būti būtent šiame projekte pateiktų scenarijų nauda.
Keywords: Lietuva; mokykla; scenarijai; Delfi tyrimo metodas