Technologijų integravimas į socialinio darbo praktiką ir studijas: poreikis, iššūkiai ir galimybės - Petružytė, Donata; Gevorgianienė, Violeta; Charenkova, Jūratė; Seniutis, Miroslavas; Šumskienė, Eglė; Žalimienė, Laimutė; Yamaguchi, Mai (Acta Paedagogica Vilnensia, 2023)
Straipsnyje pristatomi kokybinio tyrimo rezultatai, atskleidžiantys Lietuvos ir Japonijos socialinio darbo programų dėstytojų požiūrį į inovatyvių technologijų plėtrą socialiniame darbe ir plėtros įtaką profesijos teorijai, praktikai ir vertybėms bei etikai. Tyrimo dalyviai išreiškė susirūpinimą dėl profesijos identiteto pokyčių ir profesijai būdingų žinių, įgūdžių ir vertybių kaitos, vykstančios technologijų integracijos kontekste. Kita vertus, technologijų integracija skatina galvoti apie besiformuojantį naują profesijos identitetą.
Keywords: socialinio darbo profesinis tapatumas; vertybės; gebėjimai; žinios; technologijos