Neoliberalusis aukštojo mokslo diskursas Lietuvos universitetų jungimo kontekste - Bružienė, Rūta (Acta Paedagogica Vilnensia, 2025)
Analizuojant 2005–2020 metų internetinės žiniasklaidos pranešimus, siekiama parodyti, kaip ir su kokiais neoliberaliaisiais diskursais susijęs universitetų jungimo klausimas. Nustatyta, kad universitetų jungimas pasitelkiant neoliberaliuosius diskursus vaizduojamas kaip būtinas etapas siekiant geresnės kokybės, didesnio konkurencingumo ir efektyvumo. Taip pat atskleidžiama, kaip šie diskursai, siejami su universitetų jungimais, ilgainiui kinta.
Keywords: universitetų jungimas; neoliberalizmas aukštajame moksle