KOUČINGO METODO TAIKYMO GALIMYBĖS MOKYTOJŲ PROFESINĖJE VEIKLOJE - Rudžinskienė, Rasa (Acta Paedagogica Vilnensia, 2013)
Edukologijos doktorantėŠiaulių universiteto Edukologijos fakultetoEdukologijos katedraVilniaus g. 88, LT-76285 ŠiauliaiTel. 8 611 66794El. paštas: karjerosprojektavimas@gmail.comStraipsnyje atskleidžiamos koučingo metodo taikymo galimybės mokytojų profesinėje veikloje, pateikiamas koučingo sampratos daugialypumas, įvardijamos svarbiausios koučingo specialisto kompetencijos. Nagrinėjamos pagrindinės koučingo metodikos, sąsajos su kitais mokslais. Pateikiami pagrindiniai koučingo principai, metodikos ir technikos. Inovatyvių, modernių metodų netaikymas – dažna mokykloje dirbančių mokytojų problema. Koučingas pedagogikoje siekia tikslų per vidaus potencialo panaudojimo, pažangios plėtros strategijas, orientuotas į rezultatą, kurti ir tobulinti būtinus įgūdžius ir gebėjimus. Kokybiniu tyrimu įvertintos pedagogų žinios apie koučingą ir šio metodo taikymo galimybes pedagogų profesinėje veikloje.
Keywords: koučingas; pedagogas; profesinė veikla