STUDENTŲ KŪRYBIŠKUMO, ASMENYBĖS BRUOŽŲ IR GIMIMO EILIŠKUMO SĄSAJOS - Grakauskaitė-Karkockienė, Daiva (Acta Paedagogica Vilnensia, 2013)
Daiva Grakauskaitė-KarkockienėDocentė socialinių mokslų (psichologijos) daktarėLietuvos edukologijos universitetoUgdymo mokslų fakultetoPsichologijos didaktikos katedraStudentų g. 39-328, LT-08106 VilniusEl. paštas: daiva.karkockiene@leu.ltStraipsnyje pristatomas Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) socialinių mokslų ir meninio profilio studentų kūrybiškumo, asmenybės savybių ir gimimo eiliškumo sąsajų tyrimas. Rezultatai parodė, kad socialinių mokslų ir meninio profilio studentų kūrybiškumo skirtumai nėra reikšmingi. Nustatyta teigiama kūrybiškumo ir asmenybės atvirumo priklausomybė. Statistiškai reikšmingų kūrybiškumo ir gimimo eiliškumo skirtumų nerasta. Tyrimas taip pat atskleidė, kad jauniausiems vaikams šeimoje būdingi didesni ekstraversijos įverčių rodikliai.
Keywords: kūrybiškumas; asmenybės bruožai; gimimo eiliškumas; meninio profilio ir socialinių mokslų studentai