Dialogas kaip ugdomasis susitikimas socialinio darbo kontekste - Kiaunytė, Asta; Puidokienė, Dalia (Acta Paedagogica Vilnensia, 2011)
Docentė Socialinių mokslų (edukologijos)daktarėKlaipėdos universitetoSveikatos mokslų fakultetoSocialinio darbo katedraH. Manto g. 84–426, LT-92294 KlaipėdaEl. paštas: asta.kiaunyte@yahoo.comSocialinių mokslų (socialinio darbo) magistrėKlaipėdos universitetoSveikatos mokslų fakultetoSocialinio darbo katedraSocialinių mokslų (socialinio darbo) doktorantėLaplandijos universitetasH. Manto g. 84–426, LT-92294 KlaipėdaEl. paštas: dalia.puidokiene@gmail.comStraipsnyje reikšminamas dialogas ir jo ugdomoji galia socialinio darbo profesiniuose santykiuose abipusės sąveikos sistemoje: klientas–darbuotojas–supervizorius. Problema nagrinėjama atsižvelgiant į sudėtingą socialinio darbo realybę, atspindinčią postmodernios visuomenės tendencijas. Dialogas kaip ugdomasis susitikimas analizuojamas iš filosofinių, sociologinių, edukologinių teorinių sampratų perspektyvos. Įžvelgiama, jog dialogas socialinio darbo praktikai teikia galimybę pamatyti socialiniuose reiškiniuose kitoniškumą, atpažinti skirtybes, priimti tiesos versijas, konstruoti naują žinojimą, koreguoti save ir savo santykį su pasauliu, ieškant naujų prasmių.
Keywords: dialogas; ugdomasis susitikimas; profesinis santykis; socialinis darbas; supervizija