Paauglių požiūris į dvasines vertybes: kaitos tendencijos - Martišauskienė, Elvyda (Acta Paedagogica Vilnensia, 2011)
Profesorė Socialinių mokslų (edukologijos) habilituota daktarėVilniaus edukologijos universitetoEdukologijos katedraStudentų g. 39, LT-08106, Vilnius .Tel. 279 00 42El. paštas: martisauskiene@gmail.comStraipsnyje aptariamas paauglių požiūris į dvasines vertybes virtualioje ir realioje situacijomis, taip sudarant galimybę iš skirtingos perspektyvos pažvelgti į tą patį reiškinį, ir lyginami duomenys su prieš dešimtį metų tose pačiose mokyklose atlikto tyrimo duomenimis, išryškinamos kaitos tendencijos. Tyrimų duomenys rodo paauglių požiūrio į daugelį dvasinių vertybių regresiją, o labiausiai pozityviai keitėsi orumo svarbos pripažinimas.
Keywords: dvasinės vertybės; paauglių požiūris; reali ir virtuali situacija; kaitos tendencijos