Strateginis veiklos planavimas mokykloje: realios situacijos vertinimas - Gumuliauskienė, Aušrinė; Gricienė, Dalia (Acta Paedagogica Vilnensia, 2010)
Docentė socialinių mokslų (edukologija) daktarė Šiaulių universiteto Edukologijos katedra P. Višinskio g. 25, LT-76351, Šiauliai Tel. (841) 59 57 18Edukologijos magistro studijųprogramos magistrantėŠiaulių universiteto Edukologijos katedraP. Višinskio g. 25, LT-76351, ŠiauliaiTel. (841)59 57 18Straipsnyje pažymimas strateginio planavimo reikšmingumas, didėjant švietimo organizacijų priklausomybei nuo stiprėjančio išorės aplinkos poveikio, nagrinėjami bendrojo lavinimo mokyklų veiklos strateginių planų turinio analizės pagrindu identifikuoti aplinkos veiksniai, darantys didžiausią poveikį mokyklai. Išryškinamas veiksnių poveikio mokyklai pobūdis ir pasekmės.
Keywords: mokyklos aplinka; situacijos vertinimas; strategija; strateginis planavimas