Ugdymo praktikologijos klausimu - Jovaiša, Leonas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2010)
Socialinių mokslų (edukologijos)habilituotas daktaras profesoriusAntakalnio g. 99–44LT-10218 Vilnius 40Tel. (58) 2 76 84 91Ugdymo praktikologija iki šiol nenagrinėta kaip mokslinė disciplina. O ekonomistai ir sociologai jau seniai gilinasi į praktikologijos problemas. Ugdymo mokslui svarbu tirti ne tik žinių vaidmenį intelekto brandai, darbo veiksmų plėtotei, bet ir praktikos vietą visybinės asmenybės tapsmui, naujų žinių plėtraii. Todėl straipsnyje ieškoma pagrindinių veiksnių, kuriais praktika gali būti natūralia intelekto, valios ir jausmų, pasaulėžiūros, santykių ir darbo sėkmės ugdytoja.
Keywords: ugdymo praktika; stebėjimas; trūkumas; aiškinimas; taisymas; kalbėjimas; veikla; santykiai