Mokymo(si) tikslų ir uždavinių kėlimo, kaip aktualios didaktinės problemos, diskursas - Stonkuvienė, Irena; Nauckūnaitė, Zita (Acta Paedagogica Vilnensia, 2010)
Socialinių mokslų (edukologijos) daktarėVilniaus universiteto Edukologijos katedraUniversiteto g. 1/9, LT-01513 VilniusTel. (8 5) 266 76 25El. paštas: irenastonkuviene@fsf.vu.ltDocentėSocialinių mokslų (edukologijos) daktarėVilniaus pedagoginio universitetoLietuvių kalbos didaktikos katedraT. Ševčenkos g. 31, LT-03111 VilniusTel. (8 5) 233 08 52El. paštas: zitanauckunaitė@gmail.comStraipsnyje, remiantis „12–14 m. mokinių mokymo(si) didaktinių problemų ir kai kurių mokymo(si) motyvacijos silpnėjimo priežasčių kiekybiniu tyrimu“, analizuojama bendrojo lavinimo mokykloje egzistuojanti 12–14 m. mokinių mokymo(si) tikslų ir uždavinių kėlimo didaktinė problema mokinių ir mokytojų požiūriu. Pabrėžiama, kad mokiniams nepakankamai sudaromos sąlygos patiems kelti savo mokymosi tikslus ir planuoti veiklą, taip prisiimant atsakomybę už savo mokymąsi, todėl svarbiausias šiuolaikinės didaktikos reikalavimas, kad didaktinio proceso centre būtų mokinys, dar neįgyvendintas.
Keywords: bendrojo lavinimo mokykla; mokymo(si) tikslai; mokymo(si) procesas; didaktinė problema