Žinių sritys pedagogo kompetencijos ribose - Martišauskienė, Elvyda (Acta Paedagogica Vilnensia, 2009)
Profesorė socialinių mokslų (edukologijos)habilituota daktarėVilniaus pedagoginio universitetoEdukologijos katedraStudentų g. 39, LT-08106 VilniusTel. (8 5) 2 79 00 42Straipsnyje aptariamos žinios kaip mokytojo profesijos kompetencijos dėmuo, analizuojamas pedagogų požiūris į žinių apie švietimo politiką, žmogaus vystymąsi, ugdymo proceso tobulinimą, atskleidžiamos jų sąsajos su dvasinėmis vertybėmis, taip pat išryškinami veiksniai, darantys poveikį žinių gilinimui.
Keywords: žinios; žinių turėjimas; žinojimas; išmintis; mokytojo profesijos kompetencija; vertybės