Dvasingumas: ištakos ir metodologinės ugdymo prieigos - Martišauskienė, Elvyda (Acta Paedagogica Vilnensia, 2008)
Profesorė socialinių mokslų (edukologija)habilituota daktarėVilniaus pedagoginio universiteto Edukologijos katedraStudentų g. 39, LTLT-08106 VilniusTel. (8 5) 279 00 42El. paštas: edukologija @vpu.ltStraipsnyje analizuojamas dvasingumo ugdymas, kaip dabarties visuotinė problema, kurios sprendimą sunkina žmogaus būties samprata, nes dvasinė dimensija, aptinkama fenomenologiniais tyrimais, dažnai lieka tik nuojautos lygmens. Todėl filosofinės, teologinės, psichologinės, pedagoginės literatūros kontekste aptariamos dvasingumo ištakos, gilinamasi į dvasinių vertybių turinį, ieškoma metodologinių dvasingumo ugdymo prieigų.
Keywords: dvasinė dimensija; dvasingumas; dvasinis ugdymas; dvasinės vertybės; transcendencija