Tikybos mokymas ir sociokultūrinė aplinka kaimo mokyklose - Šarkaitė, Jolita (Acta Paedagogica Vilnensia, 2008)
Edukologijos magistrėVilniaus universiteto Edukologijos katedraUniversiteto g. 1/9, LT-01513 VilniusTel. (8 5) 266 76 25Straipsnyje nagrinėjama tikybos mokymas kaimo pagrindinėse mokyklose. Remiantis kokybiniu tyrimu ir tikybos mokymo programa, analizuojama kaimo mokinių aplinka ir jos daroma įtaka tikybos mokymui. Socialinė, kultūrinė ir religinė konkretaus kaimo aplinka formuoja mokinių kultūrą ir jų poreikius, požiūrį į tikybos pamokas bei tikybos mokytojo darbo ypatumus.
Keywords: sociokultūrinė kaimo aplinka; pagrindinės mokyklos; tikybos mokymas; tikybos mokytojas