Darbo santykių konfliktų atsiradimo priežastys ikimokyklinėse bendruomenėse - Mirzojanc, Liudoslava Teresa; Survutaitė, Dalia (Acta Paedagogica Vilnensia, 2007)
Vilniaus lopšelio-darželio „Kurpaitė“ direktorėTel. (8 5) 233 36 86El. paštas: sunmirage2005@yahoo.comDocentë socialinių mokslų (edukologijos) daktarėVilniaus pedagoginio universitetoEdukologijos katedraTel. 8 686 63 339El. paštas: dalisurv@vpu.lt Straipsnyje aptariami aktualūs darbo santykių klausimai švietimo sistemoje, analizuojama darbo santykių konfliktų ikimokyklinėse įstaigose įvairovė, atskleidþiamos darbo konfliktų kilimo priežastys. Darbo santykių konfliktai ikimokyklinėse įstaigose nagrinėjami vertinant vadovų, pedagogų, aptarnaujančio personalo darbuotojø nuomones.
Keywords: darbo santykių konfliktai; ikimokyklinė ugdymo įstaiga; vadovai; pedagogai; aptarnaujančio personalo darbuotojai