Tautinė savimonė: prasmė ir problema vyresniame mokykliniame amžiuje - Aramavičiūtė, Vanda (Acta Paedagogica Vilnensia, 1999)
Straipsnyje analizuojama tautinės savimonės prasmė ir problema. Iš pradžių apžvelgiamos skirtingos savimonės sampratos. Tada identifikuojamas emocinio elemento jos struktūroje konkretus vaidmuo. Tuo pačiu metu stengiamasi apibūdinti moksleivių iš aukštesnių klasių emocijas ir atrasti jų ryšį su savo tauta.
Keywords: mokiniai; tauta; tautinė savimonė; emocijos