Dorinis vaikų auklėjimas lietuvių valstiečių šeimoje XX a. pirmojoje pusėje - Stonkuvienė, Irena (Acta Paedagogica Vilnensia, 2000)
Straipsnyje aprašomas dorinio auklėjimo valstiečių šeimoje XX a. I pusėje kokybinis tyrimas. Tyrimo tikslas apibūdinti dorinį auklėjimą valstiečių šeimoje XX a. I pusėje, remiantis auklėjimo proceso dalyvių retrospektyvine samprata. Šiam tikslui buvo numatyti šie uždaviniai: 1) buvo siekiama atskleisti auklėjimo turinį, principus, priemones ir metodus; 2) nustatyti, kokią įtaką vaikų auklėjimui turėjo šeimos tipas, sudėtis, socializuojanti suaugusiųjų ir nesuaugusiųjų šeimos narių įtaka; emocinis tėvų ir vaikų santykių tonas; vaiko amžius ir lytis.
Keywords: Dorinis ugdymas; etnopedagogika; šeima; kaimo bendruomenė.