Šiaurės Lietuvos mokyklų ekologinė būklė - Volodka, Henrikas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2001)
Straipsnyje remiantis konkrečiais tyrimo duomenimis nagrinėjami Šiaurės Lietuvos pradinių, pagrindinių ir vidurinių mokyklų ekologiniai trūkumai. Iš jų daugiausia dėmesio skiriama mokyklų pastatų, apšvietimo, šildymo, vandens kokybei apibūdinti. Taip pat rašoma apie šių mokyklų geografinę padėtį, mokyklų teritorijų apželdinimą ir kt.
Keywords: Mokykla; mokyklos ekologinė būklė; mokyklos geografinė padėtis; sanitarijos normos.