Mokytojo dorybės kaip jo autoriteto raiška - Tijūnėlienė, Ona (Acta Paedagogica Vilnensia, 2002)
Straipsnyje aptariamos pagrindinės ugdymo procesui svarbiausios mokytojo dorybės – pedagoginė meilė ir teisingumas kaip jo autoriteto raiška. Analizuojamos žymiausių nepriklausomos Lietuvos edukologų koncepcijos, apibūdinamos ugdymo praktikų pozicijos.
Keywords: pedagoginė meilė; teisingumas; pedagoginis autoritetas; autoriteto raiška; pedagoginė sąveika; socialumas; ugdymas