Mokyklos profilis ir gnostinis paauglių dvasinių santykių aspektas - Martišauskienė, Elvyda (Acta Paedagogica Vilnensia, 2002)
Straipsnyje aptariama gnostinių vertybių internalizacija kognityviu, emociniu vertinamuoju ir elgesio lygmenimis. Atskleidžiama, kaip įvairaus profilio mokyklų paaugliai renkasi vertybes, kokios ryškėja bendros tendencijos.
Keywords: gnostinės vertybės; internalizacija; profilinis mokymas; dvasinis tapsmas