Studentų – būsimųjų pedagogų požiūrio į etninę muziką kaitos ypatumai - Jautakytė, Rasa (Acta Paedagogica Vilnensia, 2003)
Straipsnyje atskleidžiama studentų, būsimų pedagogų, požiūrio į etninę muziką kaita dešimties metų laikotarpiu (1992-2002 m.). Gretinamas studentų požiūris į įvairius muzikos žanrus, jų žinios apie liaudies muziką, pomėgis dainuoti ir žinomų liaudies dainų kiekis. Taip pat etnomuzikiniu aspektu apžvelgiamas studentų darbas pedagoginės praktikos metu.
Keywords: kultūra; ugdymas; tautinė savimonė; etninė muzika; liaudies dainos