Asmens ir gamtos santykiai kaimo bendruomenės požiūriu - Stonkuvienė, Irena (Acta Paedagogica Vilnensia, 2004)
Straipsnyje aptariamas XX a. pirmojoje pusėje Lietuvos kaime gimusių žmonių požiūris į gamtą, darnų asmens ir gamtos santykių ugdymą.
Keywords: gamta; kaimo bendruomenė; tradicinė kultūra; dorinis ugdymas; vertybės