Mokymo(-si) ir vertinimo aplanko taikymo universitetinėse studijose galimybės - Burkšaitienė, Nijolė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2004)
Vykstant aukštojo mokslo reformai ES, kyla būtinybė diegti naujus mokymo(-si) ir vertinimo metodus, sukuriančius mokymo(-si) visą gyvenimą sąlygas aukštojo mokslo studijose. Straipsnyje pateikiama remiantis ES politikos dokumentais ir moksline literatūra atlikta aplanko – plačiai pasaulio šalių universitetinėse studijose taikomo netradicinio mokymo(-si) ir vertinimo metodo – analizė: atskleista šio metodo paskirtis, tipai ir funkcijos, išanalizuota jo sudarymo struktūra ir vertinimo kriterijai bei pateiktos jo taikymo galimybių Lietuvos universitetinėse studijose rekomendacijos.
Keywords: universitetas; netradicinis ugdymas; vertinimas; aplankas