Studentų – būsimųjų religijos švietėjų – dvasingumo raidos veiksniai - Verbylaitė, Dalia (Acta Paedagogica Vilnensia, 2005)
Straipsnyje apibūdinami būsimųjų religijos švietėjų dvasingumą lemiantys psichopedagoginiai veiksniai. Svarbiausi išskiriami šie veiksniai: studentų požiūris į religinio švietimo tikslus, religines studijas universitete, dėstytojų kompetenciją ir dvasinę brandą, taip pat studentų įsitraukimas į neakademinę veiklą. Tiriant studentų įsitraukimą į neakademinę veiklą nustatytas tiriamųjų pasitenkinimas savo veikla, jų veiklos tikslingumas kaip studentų veiklos galimybių prasmingumo supratimas.
Keywords: dvasingumas; religinio švietimo tikslai; religinės studijos; dvasinė branda; neakademinė veikla