Aukštojo mokslo internacionalizavimas globalizacijos sąlygomis - Bulajeva, Tatjana (Acta Paedagogica Vilnensia, 2005)
Straipsnyje aptariami įvairūs aukštojo mokslo internacionalizavimo, vykstančio globalizacijos sąlygomis, aspektai: analizuojama internacionalizavimo samprata, aptariami politiniai, ekonominiai, akademiniai, socialiniai veiksniai, turintys įtakos aukštųjų mokyklų internacionalizavimo plėtrai. Suvokiant aukštojo mokslo internacionalizaciją kaip siekį integruoti ir sustiprinti aukštojo mokslo tyrimų ir paslaugų sričių internacionalumą, išskiriamos programinės ir organizacinės strategijų grupės. Programinės strategijos yra nukreiptos į akademinį studijų programų, popaskaitinės veiklos ir mokslinio bendradarbiavimo internacionalizavimą. Organizacinės strategijos numato aukštojo mokslo institucijų vadybos sistemų perorientavimą internacionalizavimo link.
Keywords: aukštasis mokslas; švietimo kaita; globalizacija; internacionalizavimas; tarpkultūrinė dimensija