Paauglių konfliktai: vertybinis aspektas ir raiškos tendencijos - Čiuladienė, Gražina (Acta Paedagogica Vilnensia, 2006)
Šiame straipsnyje aptariamas vienas ryškiausių paauglystės bruožų – konfliktiškumas. Sociologinėje ir edukacinėje literatūroje keliama mintis, kad esminė konfliktų priežastis - vertybės: neturėjimas galimybių praktiškai jų įkūnyti, prieštaringas požiūris į jas ir kt. Straipsnyje siekiama atskleisti, kokių vertybių frustracija dažniausiai tampa paauglių konfliktų su bendraklasiais, mokytojais ir tėvais kilimo priežastimi. Kartu nagrinėjama, kokios vyrauja paauglių vertybių konfliktų apraiškos: agresyvios, regresyvios ar egresyvios.
Keywords: paauglystė; vertybės; konfliktas; konfliktiškumas; elgesys