Прус. gaylux E 661 ‘горностай’ и др.-рус. бѣлъка общая модель двух новшеств - Непокупный, Анатолий (Baltistica, 2001)
PRŪSŲ gaylux E 661 ‘ŠERMUONĖLIS’ IR SEN. RUSŲ bělъka ‘VOVERAITĖ’: BENDRAS DVIEJŲ NAUJADARŲ MODELISKitaip negu teigiama naujausiuose prūsų kalbos žodynuose, prūsų gaylux E 661 Hermelin nėra deminutyvas. Vakarų baltų ir rytų slavų kalbose 1) su priesaga –uk-(slavų -ъk-) 2) substantyvacijos būdu iš būdvardžio reikšme ‘baltas’ [prūsų gaylis E 459 ir sen. rusų bělъ(jь)] ir 3) pagal bendrą semantinį darybos modelį buvo sudaryti dviejų kailinių žvėrelių – šermuonėlio ir voveraitės nauji pavadinimai, kurie pakeitė jų senuosius indoeuropietiškus įvardijimus: plg. lie. šarmuõ ir s. r. věverica.
Keywords: etimologija; prūsų kalba; gaylux