Borussica - Palmaitis, Letas (Baltistica, 1989)
BORUSSICAPr. nom. pl. fem. stai gennai gretinama su nom. sg. fem. īdai, īstai, dāiai, mensāi ir siūloma kildinti viską iš kuopinės reikšmes formos, atspindėtos ir pron. nom. sg. fem. stai, quoi, taip pat dial. lie. nom. coll. liepaĩ, kurios analogas sudarė paradigminį nom. pl. fem. *-āi graikų bei lotynų kalbose, atspindėtą ir pron. lo. nom. sg., pl. fem. = nom.-acc. pl. neutr. quae, hae(-). Ide. o-kamienis nom. pl. -oi (balt. -ai) irgi laikomas kuopinės, ne pronominalinės kilmės.Pr. astits, billāts tt. įžiūrima modus relatīvus reikšmė, kurią išvystė lie. esamas, atsakomas (is), važiuotas tipo dalyvių analogai. Prūsų ta-dalyviams išstūmus ma-dalyvius, pastarųjų reikštą modus relativus praesentis funkciją perėmė prie prezentinio kamieno dėtas dalyvinis -ts (astits), vėliau išplitęs ir į preterito kamienus (dāits) bei netekęs ryšio su bendraties kamienu (dāts).
Keywords: prūsų; morfologija