Nauji XVI a. lietuvių dvikamieniai vardai su trumpinių kilmės dėmenimis - Sinkevičiūtė, Daiva (Baltistica, 2022)
Lietuvos vardyne yra trumpinių kilmės kamienus turinčių dvikamienių vardų. Tiriant istorijos šaltinių asmenvardžius rasti nauji šios kilmės avd. Bučvilà, Bùgvydas (ar Bgvydas), Bùtkvilas, Daũdvilas, Daũnepras, Daũtvilas, Eĩtgilas, Geĩtmantas, Kančeigãlas (ar Kančeigáila), Nórgvilas, Tatavydas ir Vaĩstvilas, taip pat nustatyta, kad trumpinių kilmės kamienus turi žinomi avd. Daũdgėlas, Geĩtkantas, Geĩtvydas, Gibutkis. Jie rodo, kad asmenvardžiai kurti naudojant kitų vardų dalis, o dvikamienius vardus veikė trumpiniai. Anksčiau išskirti dvikamienių vardų trumpinių kamienai buk-, darg-, eid-, eig-, jog-, jos- ir tart- papildyti kamienais buč-, bug- (ar būg-), butk-, daud-, daut-, eit-, geit-, kanč-, nepr-, norg- ir vaist-. Šių kamienų pamatas – dėmuo, susidaręs iš pirmojo vardo kamieno ir antrojo pradžios, arba trumpinys, išplėstas priesaga. Išskyrus darg- ir vaist-, kiti kamienai paliudyti vien lietuvių asmenvardžiuose, kas rodo juos kurtus atskirai nuo prūsų.