Vilniaus žydų žudynės ir Vilniaus getas (1941–1944) - Bubnys, Arūnas (Genocidas ir rezistencija, 2025)
Straipsnyje apžvelgiamas Vilniaus žydų bendruomenės sunaikinimas, išskirti svarbiausi Vilniaus geto istorijos etapai ir būdingi bruožai, pateikta aukų statistika, apibūdinta geto vidaus administracijos struktūra ir jos funkcionavimas, apžvelgta geto antinacinio pogrindžio veikla. Straipsnio autorius ne tik apibendrino gerai žinomą literatūrą apie Vilniaus žydų genocidą, bet ir panaudojo mažiau žinomus archyvinius šaltinius.