Sovietinio saugumo struktūra ir funkcijos Lietuvoje (1941–1954) - Petravičiūtė, Inga (Genocidas ir rezistencija, 1997)
Straipsnio tema - Lietuvos SSR valstybės saugumo organų struktūra ir funkcijos 1941-1954 m. Sovietų Sąjungos valstybės saugumo organai turėjo griežtą vidaus struktūrą, kiekvienas padalinys vykdė konkrečiai nustatytas funkcijas. Padalinių funkcijų kaita atspindi ir valstybės vidaus politikos aktualijas.