Lietuvių savisaugos dalinių Vilniaus apygardos batalionai (1941–1944 m.) - Bubnys, Arūnas (Genocidas ir rezistencija, 2008)
Remiantis archyvų dokumentais ir istorine literatūra straipsnyje siekiama atkurti lietuvių savisaugos dalinių (policijos batalionų), pavaldžių Vilniaus apygardai, veiklą 1941– 1944 m., išskirti svarbiausius tos veiklos etapus, įvykius ir specifinius bruožus, apžvelgti patirtus nuostolius. Straipsnyje nagrinėjama daugumos vokiečių okupacijos laikotarpiu Vilniaus apygardoje sukurtų batalionų istorija (1-ojo, 3-iojo, 4-ojo ir 254-ojo). Apie Vilniaus apygardos 2-ąjį ir 15-ąjį batalionus šio straipsnio autorius yra rašęs  anksčiau, o geležinkelių apsaugos (6-ojo) bataliono istorija dar bus atskleista ateityje.