Lenkijos karinės archyvinės komisijos veikla renkant ir tiriant dokumentus apie totalitarinių režimų aukas - Pięta, Jan (Genocidas ir rezistencija, 1997)
1992 m. birželio 29 d. buvo sudaryta Karinė archyvinė komisija turinti sovietines represijas Lenkijos teritorijoje. Rusijos archyvuose buvo pirmiausia buvo tiriami ir kopijuojami dokumentai, susiję su lenkų karo belaisvių ir internuotųjų buvimu Sovietų Sąjungoje 1939–1949 m. bei prieš kitas visuomenės grupes padarytus nusikaltimus. Kolekcija tapo mokslinio tiriamojo ir pedagoginio darbo pagrindu. Joje sukaupti dokumentai jau panaudoti daugelyje publikacijų ir istorijos mokslo darbų. Jais taip pat naudojasi Lenkijos aukštųjų mokyklų dėstytojai ir istorijos mokslo įstaigų darbuotojai.