MVD-MGB specialiosios grupės Lietuvoje (1945–1959) - Pocius, Mindaugas (Genocidas ir rezistencija, 1997)
1950 m. SSRS valstybės saugumo ministras V. Abakumovas LSSR MGB vadovybei įsakė: ”Panaudoti visas galimybes sprendžiant pagrindinį uždavinį - per agentūrą įsiskverbti į banditinių nacionalistinių formuočių centrus, štabus ir kitas vadovaujančias grandis, išsiaiškinti jų sudėtį, slapstymosi vietas ir sulaikyti visus dalyvius arba fiziškai juos sunaikinti” .LSSR MGB 1951- 1953 m. sėkmingai vykdė šį įsakymą.