Holokaustas Vilkaviškio apskrityje: Pilviškių žydų bendruomenė ir jos likimas 1941 m. - Buchaveckas, sta (Genocidas ir rezistencija, 2011)
Lokaliniame tyrime nagrinėjami su nacių vykdytu holokaustu susiję įvykiai didelėje Pilviškių gyvenvietėje (Vilkaviškio apskritis), tiriami kai kurie specifiniai giluminiai aspektai, kuriems nepakanka vietos straipsnyje apie holokaustą apskrityje ar dar didesnėje teritorijoje. Pilviškiuose XIX a. ir XX a. pirmojoje pusėje buvo didelė žydų bendruomenė. Jai iki 1940 m. teko svarbus vaidmuo Lietuvos Užnemunės žydų (litvakų) kultūriniame gyvenime, viso to krašto ir valstybės ūkyje. Pilviškių valsčiaus ir miesto žydų bendruomenės istorija nutrūko 1941 m., kai dauguma jos narių buvo sušaudyta gretimos Šakių apskrities Baltrušių kaime. Straipsnyje trumpai primenama Pilviškių žydų bendruomenės istorija. Kiek leidžia archyvinė (daugiausia Lietuvos ypatingojo archyvo baudžiamųjų bylų) ir kita medžiaga bei straipsnio apimtis, siekiama rekonstruoti 1941 m. vasaros ir rugsėjo mėn. įvykius, susijusius su aptariamos bendruomenės sunaikinimu, kuris kai kuriais esminiais bruožais skyrėsi nuo holokausto proceso kitose Lietuvos provincijos vietovėse, papildyti daug neatsakytų klausimų turinčią žydų žūties Užnemunėje istoriografiją.