Lietuvos laisvinimo sąjūdis Vakaruose XX a. septintajame dešimtmetyje: telkėsi naujoji karta - Banionis, Juozas (Genocidas ir rezistencija, 2009)
Straipsnyje apžvelgiama pagrindinių Lietuvos laisvinimo organizacijų Vakaruose – ALT, VLIK’o, LLK ir PLB – politinė veikla praeito šimtmečio septintajame dešimtmetyje. Tuo laikotarpiu Vakarų ir Rytų santykiai sušvelnėjo ir atrodė, kad Rytų Europoje įsitvirtina status quo. Tačiau lietuvių išeivija – laisvoji lietuvija – ir toliau stiprino Lietuvos laisvinimo sąjūdį, konkrečiais veiksmais vienydama visų baltiečių išeivių politines jėgas.